Kladdkaka med Mjölkchoklad & Daim!

Publicerad av

Kladdkaka med mjölkchoklad & daim, 10 bitar:

  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl kakao
  • 1 nypa salt
  • 100 g mjölkchoklad (Köp här)
  • 100 g daim (Köp här)

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra en form, 20 cm.
  2. Smält smöret och ställ åt sidan. Rör sedan ihop strösocker och ägg i en bunke, tillsätt det smälta smöret och sedan resterande ingredienser (ej choklad & daim), rör ihop till en klumpfri smet och häll den sedan i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20 minuter.
  3. Hacka mjölkchoklad och daim grovt. Tag ut kakan och toppa genast med choklad och daim. Låt chokladen smälta och ställ sedan kakan svalt så att den svalnar helt innan servering.

← Äldre inlägg